postheadericon Blog: De dealers van de gezondheid-zorg!

Het is toch te zot voor woorden.

De dealers van de gezondheid.

Ik kom in de wachtkamer van de orthopeed. Mijn knie wordt met vlagen dik en ik heb een afspraak met de orthopeed. Ik vraag mij tegelijkertijd af. Hoe kan dit gebeuren. Ik ben geen drinker, ik leef gezond,Ik kook elke dag, ik sport elke dag, ik train mijn geest, Ik rook niet. Geen erfelijke gewricht problemen gehoord bij ouders en grootouders. Ik leef  bewust en doe niet mee aan onze graai cultuur. Dus al met al sta ik bewust in het leven en leef zodat mijn lijf, geest en spirit in evenwicht blijft. Ik voel mij een positief tevreden mens. Maar….. En toch zit ik hier in de wachtkamer van de orthopeed met een probleem aan mijn knie gewricht.

De wachtkamer is gemaakt voor rolstoelers en mensen die binnen komen met krukken. Een ruime  wachtkamer. De koffie staat klaar. Gratis! De desk van de drie secretaressen staat in het midden. Zoals het gaat bij een lopende band. De mensen schuiven aan en geven hun naam door. Even melden dat je er bent. En dat de planning afgevinkt kan worden. Het spreekuur is drie kwartier uitgelopen. Dus we zitten hier nog even te wachten op de verlossende woorden van de specialist.

Wat schetst mijn verbazing en het maakt mij ook triest te zien dat er zowel jong als ouderen gebruik maken van deze tak van ziek zijn. Allemaal problemen met gewrichten. Het ziet eruit als een fabriek waar ineens tal van mensen geholpen willen worden. Op de èèn of andere manier zijn we ziek geworden. Waarvan? Waardoor? Ik wil dit graag begrijpen en dan kan ik handelen om mijn pijn te verlichten of leren leven met wat er is.

Het zijn legitieme vragen die een ieder van ons kan bedenken. Er wordt in de wachtkamer gekletst en iedereen is behulpzaam naar elkaar. Sommigen praten omdat er een spanningsveld is of iemand voelt zich gespannen. De ander neemt een tijdschrift om de tijd te doden. Een ieder doet dit op een eigen manier. We willen maar èèn ding halen en dat is gezondheid. We willen ons beter voelen. We willen weten wat we moeten doen. We willen gezondheid halen op een integere, goede  gewetensvolle morele manier.

Onze gezondheid zorg houdt ons in de greep . Immers ze hebben het goed met ons voor. Op allerlei manieren helpen ze ons met welzijn en gezond leven. En er zijn dingen in de gezondheid zorg die goed zijn, onthoud dit ook! Maar….

Maar, er is hier wat anders aan de hand. Het is groter dan dat we met z’n allen in de gaten hebben.

Onze dealers, vreselijk om dit uit te spreken,de Farma industrie en Voedsel industrie moeten aangepakt worden. Dit is niet alleen een lineair denken van mij maar uit ervaring en met een volledig moreel en gewetensvol  kan ik ook mijn circulaire denken hierin plaatsen. Dit systeem is ziek. De artsen, hulpverleners worden meegezogen in dit foute systeem. Afhankelijk gemaakt, gemanipuleerd en ook blind gemaakt door  trukjes van psychologische aard en psycho- commerciële methoden. Want er is maar èèn ding waar deze gewetenloze gasten mee bezig zijn en dat is macht en winst maken. In de jaren’ 90 zag ik al deze verschijnselen en wist niet goed wat ik hier mee moest doen maar nu is de tijd rijp dat we met z’n allen nadenken over deze a-morele gewetenloze gasten.

De bijverschijnselen van medicijnen zijn erg groot. De macht, en die hebben we ook afgegeven maken hier listig gebruik van. De afhankelijkheid aan medicatie is gigantisch groot. We worden langzaam, maar gestaag…..dit is ook het plan….zolang mogelijk geld verdienen aan patiënten in afhankelijkheid  zodat er veel verdiend kan worden. En geloof mij dit zal nooit genoeg zijn! We worden ziek gemaakt door de Farma industrie en we worden ziek gemaakt door de voedsel industrie. De chemicaliën en grondstoffen die onze aarde al uitgekleed en arm hebben gemaakt houd deze gasten niet tegen door te gaan. Ons lichaam dat eigenlijk een mooi zuiver huis is wordt ziek gemaakt. De kleur stoffen, het suiker, de zouten, uitwerkingen van pesticiden of biociden zijn heftige ziekmakers. En dan spreek ik nog niet over de bijverschijnselen van medicatie. We voelen het niet maar na een paar jaar medicatie inname en een patroon ontwikkeld hebben zitten we eraan vast. Onderschat niet hoe deze dealers ons afhankelijk maken zodat ons fysieke systeem telkens een shotje vraagt.

Bijvoorbeeld: Je hebt insuline nodig want er is een falen geconstateerd in je lijf. Fijn dat er in eerste instantie een middel is. Je krijgt eerst een paar tabletten. Ach, denk je als ik het hier mee red dan is het toch goed. Nou, dit is het begin van die afhankelijkheid. Je eerste sigaret heb je ook gezien als , niet zo erg, zo’n vaart zal het niet lopen. En voordat je het in de gaten hebt rook je een paar sigaretten per dag. Jij zegt tegen jezelf “Ik word of ben  niet verslaafd”.

Maar de bijverschijnselen zijn er ook en mogen niet onderschat worden en binnen een paar jaar zit jij aan de insuline spuit.  Je bloeddruk is gestegen, je cholesterol is aan de hoge kant en binnen een paar jaar gebruik je maagtabletten, bloeddruk pillen, cholesterol pillen. Je bent bevorderd!  Bevorderd naar een gebruik makende patiënt die ons farmaceutische industrie groot maakt. Ik weet ook dat sommigen mensen niet zonder deze medicijnen kunnen. Ben je eenmaal een groot verbruiker dan zegt de Farma…. je moet wel meer betalen want de pillen kosten geld en we willen u helpen, maar dan moet u er wel wat voor over hebben. Manipulatie! En zo zitten we in een vicieuze cirkel van een afhankelijkheid proces waar alleen de Farma en voedsel industrie baat bij heeft. U voelt zich beroerd want de bijverschijnselen mogen niet onderschat worden en zijn van grote invloed  op een verder proces van ons fysieke en mentale systeem. En zo komen de gewetenloze  weg met hun manier van werken. Ze helpen ons mens zijn naar de knoppen. Want we zijn immers afhankelijk gemaakt. Blind zijn we er in gestonken en niemand die het durft een andere bril op te zetten, hier over te spreken en deze aso morele gasten eens aan te pakken.

Omdat je klachten hebt of je niet lekker voelt ben je maar wat blij als de Huisarts je kan helpen. Je hebt hem het vertrouwen gegeven, jawel je geeft vertrouwen, en hij weet wel wat goed voor je is. De huisartsen zijn ook afhankelijk gemaakt onder de druk van de Farma industrie en hebben door de jaren heen een ander beleid gekregen. Het is van groot belang dat we zelf als patiënt  kritischer worden en nadenken. Je lijf is je huis waar jij in woont en gelukkig kunt zijn. Wat jij erin stopt heeft consequenties. De keuze ligt bij ons.

De farmaceutische en voedsel industrie moeten een ander beleid gaan voeren en terug naar hun morele verantwoordelijkheid. Temeer deze dealers aangepakt moeten worden. In vertrouwen en goed geloof hebben wij of geven wij ons over aan de gezondheid zorg. Wat is de eed van Hippocratis waard als we niet integer en gewetensvol kunnen werken aan de gezondheid van mensen. Zijn we al gehospitaliseerd en gaan we verder met afhankelijk zijn van een shotje Farma.

Ik ben benieuwd wat de orthopeed mij morgen kan vertellen!